Azaz marcipános, "kiszúrható" sütemény.
100 g marcipánmassza
reszelt citromhéj
3 ek. citromlé
175 g liszt
75 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
100 g vaj
A lereszelt marcipánt összekeverjük a citromhéjjal és -lével. A lisztet a cukrokkal és a sóval, majd a marcipánhoz adjuk, és a vajjal együtt összegyúrjuk. A tészta ezek után fóliában a hűtőben pihen egy fél órát.
Sütőt előmelegítjük (180°C, légkeverésnél 160°C). A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, formákat szúrunk ki belőle. A kekszeket sütőpapíros tepsin, kb. 15 percig sütjük. (A recept szerint ezután vastagon beporcukrozzuk, de ez .... Fujj.)
A recept a Dr. Oetker - Villámgyors aprósütemények könyvből származik, még nem próbáltam.
Utolsó kommentek