Ezt a receptet Esztertől kaptam, még nagyon régen, amikor még sütött ilyen szuperfinom, de egészségtelen dolgokat.
A tésztához:
2 dl víz
22 dkg Rama margarin
4 ek. keserű kakaó
- ezeket felforraljuk, majd hozzáadunk
25 dkg lisztet
20 dkg cukrot
1 ek. szódabikarbónát
1 dl natúr joghurtot
2 tojást
1 csomag vaníilás cukrot.
Jól összekeverjük, majd előveszünk egy kivajazott tepsit, vagy tortaformát, beleöntjük és előmelegített sütőben, 180°-on 20 percig sütjük.
Most jön a duplázás:
A tetejére készítünk egy szép sima, csillogó csokibevonatot, így:
12 dkg Rama margarint
4 ek. keserű kakaót
6 ek. natúr joghurtot
12 dkg porcukrot
1 csomag vaníliás cukrot
felmelegítünk, és simára keverünk. Amikor kezd kihűlni, a kész, kissé lehűlt torta tetejére öntjük.
Tetejére még apróra vágott mogyorót, kesudiót is tehetünk.
Utolsó kommentek