Utolsó kommentek

2010.05.07. 18:03 faile

Cipóban sült csülök - Régi vacsorák 2.

Címkék: sorozat csülök cipó régi vacsorák

Nos valójában a januári utan a februári recept jönne, de  "írói" szabadsággal élve, most októberre ugrok. (persze valójában csak a köz  nyomasára..:)

Hozzávalók:

40 dkg főtt kicsontozott, lebőrözött csülökhús
1 cipó, jajj nem.. ezt is helyben, akkor

cipó:
2,5 deka élesztő
35 dkg liszt
egy nagyobb krumpli
5 ek olaj
kiskanál só, cukor


Az élesztőt fél deci langyos vízbe vagy tejbe elmorzsolva fölfuttatunk (na ez nekem még nem sikerült). Liszttel, a főtt, még forrón össztört krumplival, sóval cukorral, olajjal könnyű tésztává dagasztjuk. (esetleg a könnyű tészta fogalmára is rávilágíthatna valaki :))
Langyos helyen letakrva 50 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Egy centi vastagságúra lapítjuk kézzel, majd a közepére fektetjük a csülökhúst. A tészta széleit ráhajtjuk, azután egy beolajozott tepsibe fektetjük megfordítva, úgy hogy a sima felülete kerüljön felülre. Olajjal megkenjük, és még kb. 35 percig kelesztjük, aztán mégegyszer beolajozzuk.
190-200 fokon úgy fél órát sütjük. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanyfu.blog.hu/api/trackback/id/tr481982231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babó 2010.05.10. 14:30:48

nyamm.
mikor csinálunk mi is ilyen képet??? :)

kiskanál 2010.05.11. 22:09:02

Adri, te azóta is ezt csinálod? Vagy a tészta nem teljesen ilyen? Van nálam valahol egy francia lecsó recept, az megvan eredetiben Zsu? És a Csuti nagymamája féle egyszerű almás sütit is leirom, ha gondoljátok, az most Robi kedvence. Emlékeztek még rá?

kiskanál 2010.05.11. 22:23:42

Könnyű tészta fogalma - tudom ajánlani Limara pékségében a Szabolcs kürtőskalácsot süt c. videót. Aranyos.

faile 2010.05.15. 19:29:26

@kiskanál: megvan a francialencso, mintha latttam volna:D

éhes vagyok 2010.05.16. 22:27:50

Tapasztalatom szerint könnyű a tészta, ha csak fél kiló körüli lisztből készül. ha a duplája, akkor már nehéz, vízzel/tejjel együtt ugye több, mint másfél kiló. Abba már bele lehet fáradni:).
Amúgy nem ezt a receptet használom a hosszú töltött kenyerekhez, hanem a Jamie (így írja?) félét.
süti beállítások módosítása